Nieuws

Provincie / werkgroep
logo hersenletsel
Hersentumoroperaties: innovatie, de praktijk en onderzoek
1 maart, 2023

Hersentumoroperaties: innovatie, de praktijk en onderzoek Een inspirerende presentatie door Myron Best, neurochirurg in opleiding (Maarn, 4 februari 2023) Myron Best is neurochirurg in opleiding. Myron is sinds 2020 in opleiding tot neurochirurg in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn geneeskunde-opleiding (2010-2018) heeft hij wetenschappelijk onderzoek gedaan waarin hij heeft gewerkt aan een nieuwe bloedtest voor […]
logo hersenletsel
Wishful Singing ontwikkelt voor Meander Medisch Centrum “zang- en ademtherapie Zing je sterk – Samen zingen met en na kanker”
8 februari, 2023

Wishful Singing ontwikkelt voor Meander Medisch Centrum "zang- en ademtherapie Zing je sterk – Samen zingen met en na kanker" Meander maakt deze therapie mogelijk voor hun patiënten die een oncologische behandeling krijgen of hun behandeling hebben afgerond.
logo hersenletsel
Gezocht: ervaringsdeskundigen voor het project Niet alleen ziek – Haarlemmermeer
8 februari, 2023

Gezocht: ervaringsdeskundige ouders, partners en volwassen kinderen voor het project Niet alleen ziek – Haarlemmermeer. Niet alleen ziek – Haarlemmermeer is een initiatief van stichting BMP in samenwerking met Adamas centrum voor leven met en na kanker, brancheorganisatie IPSO en PROOF adviseurs. Zij vragen meer aandacht voor ouders met een langdurige ziekte en hun gezinsleden […]
logo hersenletsel
waardevolle aanvulling op bestaande voorlichting voor patiënten met een hersentumor en hun naasten
8 februari, 2023

De door hersentumor patiënt Marvin Vos gemaakte Podcast is een waardevolle aanvulling op bestaande voorlichting voor patiënten met een hersentumor en hun naasten .
logo hersenletsel
Artikel IKNL over zorg voor adolescenten en jongvolwassenen
17 januari, 2023

Nieuwsbrief IKNL met interessante bijdrage over AYA pilots voor Adolescenten en jongvolwassen met kanker. Helaas zijn er ook veel AYA's met een hersentumor.
logo hersenletsel
Data bijeenkomsten en publieksdag voor mensen met een hersentumor en hun naasten
16 januari, 2023

De data van de landelijke bijeenkomsten van de hersentumor contactgroep, de patiëntenorganisatie voor hersentumoren zijn bekend. En willen we graag met u delen!
logo hersenletsel
Nieuwsbrief onderzoek samen beslissen ETZ bij behandeling hersentumoren
16 januari, 2023

De meest recente nieuwsbrief van het onderzoek over samen beslissen bij de behandeling van hersentumoren in het ETZ.
logo hersenletsel
Hoe is het om partner te zijn van iemand die langdurig ziek is of een hersentumor heeft?
14 januari, 2023

Hoe is het om partner te zijn van iemand die langdurig ziek is of een hersentumor heeft? In deze podcast delen naasten hun ervaringen. Vaak worden zij over het hoofd gezien. Dat maakt niet alleen eenzaam, partners raken overbelast omdat het ouderschap en de partnerrelatie onder druk staan.
logo hersenletsel
Onderzoek bijwerkingen radiotherapie hoofd/hals gebied
14 januari, 2023

Behandeling van ziekte kan bijwerkingen geven. Radiotherapie in het hoofd-hals gebied bereikt vaak ook de hersenen. De hersenen kunnen hierdoor beschadigd raken. In het UMCG in Groningen loopt inmiddels een onderzoek om hier meer kennis over te krijgen.
logo hersenletsel
Lezing Karin Gehring en Iris Bras over “samen beslissen” bij behandeling patiënten met een hersentumor
18 december, 2022

Zaterdag 19 november vertelden Karin Gehring en Iris Bras, als neuropsychologen verbonden aan ETZ ziekenhuis in Tilburg, in hun lezing meer over “samen beslissen” bij de behandeling van patiënten met een hersentumor. Het expliciet meennemen van persoonlijke doelen in de dialoog tussen patiënten en behandelaars heeft een positieve impact op kwaliteit van het leven.