Nieuws

Provincie / werkgroep
logo hersenletsel
Palliatieve zorg en levenseinde -wie doet wat in welke fase en verwijzingen naar meer informatie
14 februari, 2024

Een korte omschrijving wie wat doet in welke palliatieve fase en verwijzingen naar meer informatie wanneer hersentumor ongeneeslijk is.
logo hersenletsel
Verslag bijeenkomst hersentumor contactgroep “Palliatieve zorg en Levenseinde”
5 februari, 2024

Anne Luteijn, Neuro oncologisch Verpleegkundig Specialist in het UMC, gaf een presentatie over het onderwerp “Palliatieve zorg en levenseinde”. Het doel van palliatieve zorg is dat je leven zo fijn en goed mogelijk blijft, ook al heb je te horen gekregen dat je niet meer beter wordt. Anne deed tijdens haar studie onderzoek naar hoe patiënten met een hooggradige hersentumor en hun naasten in de laatste levensfase het best geïnformeerd en begeleid kunnen worden. Ze vindt het fijn om patiënten met een hersentumor en hun naasten van het moment van de diagnose tot de allerlaatste fase waarin de huisarts en/of hospice de zorg overneemt, te begeleiden.
logo hersenletsel
Resultaten Doneer Je Ervaring peiling verder leven met of na kanker
4 februari, 2024

DJE peiling resultaten over verder leven met of na kanker zijn bekend. Merendeel deelnemers heeft na behandeling nog klachten.
logo hersenletsel
Behandel (on)mogelijkheden hersentumoren door middel van hoge precisie bestraling met behulp van Gamma Knife
10 januari, 2024

Verslag van presentatie door Dr. Jeroen Verheul tijdens een landelijke bijeenkomst op 25 november van de hersentumor contactgroep hersenletsel.nl over behandel (on)mogelijkheden hersentumoren door middel van hoge precisie bestraling met behulp van Gamma Knife.
logo hersenletsel
Wil jij het leven met kanker verbeteren, voor jezelf en anderen? Doneer dan je ervaring
10 januari, 2024

Doneer je ervaring wanneer je het leven met kanker wil verbeteren, voor jezelf en anderen! Meldt je aan voor het DJE panel!
logo hersenletsel
Uitnodiging bijeenkomst AVL voor patiënten met een zeldzame vorm van kanker en hun naasten
5 januari, 2024

Op zaterdag 9 maart organiseert het Antoni van Leeuwenhoek een bijeenkomst voor patiënten met een zeldzame vorm van kanker en hun naasten. Er komen verschillende sprekers en zorgprofessionals aan het woord. Onderwerpen zoals de nieuwste ontwikkelingen, onderzoek, revalidatie, voeding en psycho sociale zorg komen aan bod. In de breakout sessies kunt u een onderwerp kiezen wat voor u het meest interessant is. Daarnaast kan men struinen over een informatiemarkt en ervaringen uitwisselen met lotgenoten.
logo hersenletsel
Landelijke campagne Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld.
22 december, 2023

Het gesprek over ongeneeslijk ziek zijn en alles wat er dan nog mogelijk is, moet beter. Dat vinden vijftien samenwerkende organisaties die deze week een publiekscampagne lanceren. ‘Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld’ is de titel. De campagne moet leiden tot bewustwording over wat palliatieve zorg kan betekenen voor mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naasten.
logo hersenletsel
Hersenstreken. Een boek over leven met en sterven aan een hersentumor.
22 december, 2023

Vorige week verschenen! 𝗛𝗲𝗿𝘀𝗲𝗻𝘀𝘁𝗿𝗲𝗸𝗲𝗻 - 𝗢𝘃𝗲𝗿 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗻 𝘀𝘁𝗲𝗿𝘃𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗵𝗲𝗿𝘀𝗲𝗻𝘁𝘂𝗺𝗼𝗿. Elf persoonlijke verhalen van lotgenoten gebundeld in een bijzonder boek. Plus praktische informatie die nuttig kan zijn tijdens het ziekteproces. Omdat er al zoveel op je afkomt. 
logo hersenletsel
Podcast (over)leven met een hersentumor
2 december, 2023

In deze Podcast gaat voorzitter van de hersentumor contactgroep van patiënten vereniging hersenletsel.nl, Han Manders,  in gesprek met Astrid en Miranda over het leven met een hersentumor. Astrid heeft een Glioom. En Miranda heeft een Meningeoom.
Nieuwe aflevering Hersenletsel.nl Podcast: (over)Leven met een hersentumor
1 december, 2023

Vandaag is de derde aflevering van de Hersenletsel.nl Podcast online gekomen! Han Manders, voorzitter van de Hersentumor Contactgroep die onderdeel is van de Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, spreekt met Astrid van den Bosch en Miranda Nes. Zij hebben beiden respectievelijk een kwaadaardige en een goedaardige hersentumor. Astrid heeft een Glioom en Miranda heeft een Meningeoom. In deze podcast […]