Webinar Ouder worden met NAH

Webinar Ouder worden met NAH
26 augustus, 2024
Landelijk

Wat doet ouder worden met patiënten die leven met niet-aangeboren hersenletsel? Daar focust het onderzoek BRAIN-ReADAPT bij NAH zich op. De directeur van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, Monique Lindhout, zat in de projectgroep. Zo kon onze vereniging meewerken aan deze interessante studie. Het blijkt dat jaren na het oplopen van NAH er opnieuw klachten kunnen optreden. In het webinar Ouder worden met NAH van Kennisplein Gehandicaptenzorg worden alle resultaten van het onderzoek naar deze klachten gepresenteerd. Ook delen experts en ervaringsdeskundigen hun kennis en ervaringen.

Uitkomsten van de pilotstudie BRAIN-ReADAPT

De pilotstudie die werd uitgevoerd, toont aan dat deze klachten die opnieuw optreden (het post-NAH effect) niet altijd worden herkend door de omgeving van de patiënten. Onderzoekers hopen dat er door de studie meer duidelijkheid ontstaat over hoeveel patiënten last hebben van dit post-NAH effect en waar deze klachten vandaan komen. Daarnaast kijken de onderzoekers niet alleen naar welke klachten er ontstaan, maar ook naar hoe deze NAH-patiënten een betere begeleiding kunnen krijgen.

In het webinar presenteren we de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek naar deze klachten (de BRAIN-ReADAPT studie). Experts en ervaringsdeskundigen delen hun kennis en ervaringen.

Meld je aan voor het webinar Ouder worden met NAH

Ben jij een NAH-patiënt, naaste of zorgprofessional en wil je meer weten over de uitkomsten? Meld je dan aan voor het gratis webinar:

  • Datum: woensdag 25 september
  • Tijd: 14.00-15.00 uur
  • Locatie: online
  • Aanmelden kan door hier te klikken