Regio Noord gaat met de trein!

Regio Noord gaat met de trein!
11 september, 2024
Groningen & Drenthe

 

Op vrijdag 30 Augustus jl. was het zover, ons uitje van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl regio noord. Met 84 personen maakten wij een bijzondere treinreis met 4 museumwagons in verschillende stijlen,  die werden voortgetrokken door een oude diesellocomotief. 

De STAR

Het verzamelen vond plaats in Stadskanaal bij museumspoorlijn STAR om 12.00 uur. Nadat we compleet waren vertrokken we met de trein naar Veendam. Eenmaal lekker op gang, werd door de dames van de catering het lunchbuffet geopend. Wagon voor wagon konden we van alles wat te eten ophalen. Er was volop keus, groentesoep, verschillende broodsoorten, vlees- en kaasbeleg, zoet beleg, kwark en vers fruit. Koffie en thee waren onbeperkt te verkrijgen in de restauratiewagon. 

De trein bracht ons door het mooie landschap van de veenkoloniën naar Veendam. Daar werd de locomotief gerangeerd en zo vertrokken we weer naar Stadskanaal. De conducteur knipte de kaartjes ter controle, was je die kwijt geraakt moest je zwemmend terug vanaf Bareveld naar Stadskanaal (dit was een  grapje van de conducteur). Gelukkig bleef iedereen droog. Ook op de terugreis konden we wederom gebruik maken van het buffet. Tegen drie uur waren we weer terug op het station in Stadskanaal, waarna een ieder zijn eigen weg vervolgde. 

Ik denk dat het een waardevolle geslaagde middag was waarin veel mensen het fijn vonden elkaar even weer te hebben gezien/gesproken, en ook met nieuwe mensen kennis gemaakt ieder met zijn eigen verhaal. 

Het zorgde weer voor verbinding.  

Hartelijk dank Karin Snijder voor het schrijven van dit verslag van deze geslaagde middag!

Het station van de STAR in Stadskanaal