Recept Zwitserse chocolade mousse – feestelijk en lekker

Recept Zwitserse chocolade mousse – feestelijk en lekker
2 maart, 2022
Zuid-Holland

Leefstijl en gezondheid

Er is steeds meer aandacht voor leefstijl, gezondheid en voeding. Lekker en gezond eten, voldoende beweging en sociale interactie zijn speerpunten van een gezonde leefstijl. Ook vergroot een gezonde leefstijl de zelfstandigheid in het dagelijks functioneren. Daarnaast heeft gezond eten en bewegen een positief effect op de bloeddruk. 

Daarom willen wij hier op een leuke manier meer aandacht aan gegeven door tips, recepten of uitjes met u te delen. Want ook als u minder mobiel bent of bijvoorbeeld last heeft restverschijnselen is er heel veel mogelijk om op een leuke manier uw gezondheid te verbeteren.

Hier onder ziet u een heerlijk recept, leuk om eens uit te proberen!

 

Zwitserse chocolade mousse

Uit het kookboek: ‘Keto around the world’, 47 low carb recipes from all over the planet.

Recept: makkelijk en feestelijk

Tijd: 20 minuten

Nodig: Mixer en kom, 2 pannen (1 groter dan de andere)

Ingrediënten: (voor 8 personen)

100 gram Lindt excellence Mild chocolade (90%)

250 gram slagroom (bij voorkeur bio/organisch of light)

Rode bessen

Munt blaadjes

Slagroom ter garnering

Aan de slag:

  1. Smelt de chocolade (au bin marie : doe water in de grote pan, verwarm op middelhoog vuur. Plaats de kleine pan er boven, het water mag de kleine pan niet raken, doe de chocolade in de kleine pan en laat deze langzaam smelten)
  2. Klop ondertussen de slagroom. Als deze klaar is vult u een kopje of beker met wat slagroom en houdt deze achter.
  3. Laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen, mix de gesmolten chocolade dan langzaam met de slagroom met een lepel, totdat een gladde mousse ontstaat.
  4. Verdeel de mousse over 8 bakjes of glaasjes, decoreer het met een beetje slagroom, wat rode bessen en een muntblaadje.

De Chocolade mousse kunt u een dag van te voren maken en een nachtje in de koelkast laten staan.

Tip: u kunt de Mousse ook decoreren met stukjes fruit naar keuze: aardbeien, kersen, bosvruchten of chocolade snippers.

Eet smakelijk!