Lancering nieuwe versie van de oefengids CVA

Lancering nieuwe versie van de oefengids CVA
10 oktober, 2022
Landelijk

Oefengids CVA

Intensieve revalidatie na een beroerte of ander niet aangeboren hersenletsel is belangrijk. Hoe meer therapie iemand krijgt binnen de mogelijkheden die hij/zij/hen heeft, hoe beter het fysieke herstel is gedurende de eerste 6 maanden na de diagnose. Vandaag lanceren we de nieuwe versie van de oefengids die als doel heeft om mensen met een halfzijdige verlamming na hersenletsel, zoals een CVA, sneller en intensiever te laten revalideren.

Meerwaarde oefengids

Met de oefengids kunnen mensen na een CVA of ander niet aangeboren hersenletsel zelfstandig oefenen, eventueel met enige hulp van familie, verpleging of verzorging. De oefengids bevat oefeningen voor benen, romp, schouders en nek, arm en hand en het gezicht die zijn onderverdeeld in drie verschillende (kleur)groepen, afhankelijk van de ernst van de verlamming. Een deel van de oefeningen bestaat uit alledaagse handelingen, zoals het tandenpoetsen of het gebruik van een telefoon.

Therapeuten, verpleegkundigen en mensen met een CVA of een niet aangeboren hersenletsel geven aan dat de gids stimuleert om zelf te werken aan het herstel. Ze vinden het een effectief middel om de zorg te intensiveren. Ook blijkt het activiteitenniveau van mensen na een beroerte of ander hersenletsel, gemeten door middel van patiënt observaties, licht te verbeteren.

Bestellen oefengids CVA

De ‘Oefengids; zelf oefenen na een CVA of ander hersenletsel’ is te bestellen via de webshop van Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl of telefonisch via nummer 026 -3 512 512 (op werkdagen van 10.00 tot 15.00 uur). Neem voor het bestellen van meerdere exemplaren tegelijk vooraf even contact op via info@hersenletsel.nl. Van elke verkochte gids wordt € 0,50 gereserveerd voor verdere ontwikkeling.

De oefengids is in het Engels vertaald en verkrijgbaar als e-book. Voor meer informatie en het bestellen van de Engelstalige editie zie: www.exerciseguide.info.

Snel in Beweging, waarmee de ontwikkeling van de oefengids begon, kreeg in 2011 de parel van ZonMW.

Heeft u opmerkingen, ontdekt u onjuistheden of heeft u tips? We horen het graag via info@hersenletsel.nl.

De nieuwe oefengids is niet als pdf beschikbaar. Dat is een weloverwogen keus geweest van de ontwikkelaars, omdat de (zeer beperkte) inkomsten uit verkoop van de gids hard nodig zijn om t.z.t. weer een nieuwe versie te kunnen ontwikkelen en uitgeven en dus de gids ook voor de toekomst te borgen. We hopen op uw begrip hiervoor.