Dat was de vraag aan vier van onze ambassadeurs een tijdje geleden. De ontwikkelingen op het gebied van VR gaan razendsnel. En hoe fijn het is om gewoon thuis te kunnen oefenen weten we inmiddels allemaal. Maar werkt dat wel voor mensen met NAH?
Onze ambassadeurs gingen met het prototype aan de slag en gaven waardevolle tips over hoe het anders of beter kon. Alle vier waren ze heel enthousiast. Eén van hen (vrouw van 50 met traumatisch hersenletsel) zegt:
‘Ik dacht dat Virtual Reality heel erg vermoeiend zou zijn, maar dat bleek helemaal niet het geval te zijn. Als ik een half uur achter mijn computer zit, ben ik meestal heel erg moe. Dit spel, deze training, speelde ik bijna een uur zonder dat ik me dat realiseerde. Het was echt geweldig!’
NeuroReality is het brein achter deze op wetenschap gebaseerde brain training game in virtual reality. Net als NeuroReality wil ook Hersenletsel.nl cognitieve revalidatie beter op de kaart zetten en ruimer toegankelijk maken, en uitleggen hoe impactvol cognitieve problemen zijn op de levens van mensen met NAH.
NeuroReality and Hersenletsel.nl hebben daarom besloten de samenwerking te continueren. Beide organisaties onderschrijven het belang van goede revalidatie voor iedereen met NAH en weten dat die nu niet voor iedereen beschikbaar is. Technische ontwikkelingen, zoals deze game, kunnen helpen om (cognitieve) revalidatie breder beschikbaar te maken. Daarom steunt Hersenletsel.nl van harte dit mooie project. Op dit moment loopt er een crowdfundingsactie voor de doorontwikkeling van Koji’s Quest. Tien procent van de totale opbrengst is bestemd voor onze vereniging.
De campagne loopt wereldwijd en is daarom overwegend in het Engels, maar het campagnefilmpje met Nederlandse ondertiteling is hier te zien.