Ambassadeurs uit Noord-Brabant geven gastlessen op scholen

Ambassadeurs uit Noord-Brabant geven gastlessen op scholen
23 augustus, 2024
Noord-Brabant

Ambassadeurs uit Noord-Brabant worden zeer regelmatig gevraagd en ingezet op scholen om gastlessen te geven. Dit wordt door scholen maar vooral door de studenten als enorm waardevol ervaren. Dit omdat hetgeen ambassadeurs doorstaan maar vooral ervaren hebben, niet uit een boekje geleerd kan worden. Ervaringen zijn ook weer voor iedereen anders en maken vaak een grote indruk op studenten en dit blijven ze vaak beter onthouden.

In november is een ambassadeur naar de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch geweest voor 3 rondes speeddates. Iedere ronde duurt een half uur.

Deze speeddates zijn voor eerste jaar studenten die zich oriënteren op het verpleegkundig beroep. Hij heeft daar zijn ervaringsverhaal gedeeld en werd geïnterviewd door de studenten over hetgeen hij meegemaakt heeft en over de impact van NAH op zijn dagelijks leven.. Zo krijgen studenten een beter beeld en meer kennis over het verpleegkundig beroep.

In februari ging een andere ambassadeur ’s morgens in alle vroegte al naar Nijmegen naar de HAN (hogeschool Arnhem/Nijmegen) Daar werd een gastles gegeven aan ongeveer 20 studenten die de Minor neurorevalidatie volgen. Het ging om studenten fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Zij hadden zich voorbereid d.m.v. een vooraf toegestuurde korte casus over de doorstane hersenbloeding van haar. Door veel vragen te stellen op hun eigen vakgebied kregen zij steeds duidelijker beeld op de doorstane gebeurtenis, maar ook op het revalidatie proces, evenals nieuwe ontwikkelingen in de vorm van operaties op het gebied van spasticiteit.

Tevens werd deze gastles gebruikt als snuffelstage voor een toekomstig ambassadeur. Zodat zij weer een indruk krijgt over wat een ambassadeur doet en hoe dit in zijn werk gaat. Daar zij flinke raakvlakken heeft betreffende een visuele beperking, konden zij beide dit mooi mee oppakken als vergelijking om voor studenten een beperking vanuit 2 kanten te belichten