Frank | 19 oktober: geloof, hoop en liefde deel 4

Frank | 19 oktober: geloof, hoop en liefde deel 4

In de coronaperiode ging Frank op vakantie in de omgeving van Luxemburg en Duitsland. Dit bleek een levensveranderende vakantie voor Frank en zijn partner, want hij kreeg last van hoofdpijn en andere verschijnselen. In deze blogpost vertelt hij over dat het geloof fors wordt aangevallen als je ziek bent of als behandelingen keer op keer worden uitgesteld.

Het begon met geloof, hoop en liefde… En praktisch gezien wordt het geloof fors aangevallen door dit soort situaties. Je kan de hoop en verwachting op een oplossing en uitweg best wel meer dan eens kwijt zijn of uit het oog verliezen. Je kan zelfs zo wegzakken dat je de liefde niet meer waarneemt. Juist dan heb je mensen om je heen nodig die je steunen, helpen, verzorgen, aansporen. Zou dat het christen zijn of het kerk zijn echt inhouden?

Ik ervaar het als enorme steun dat er mensen aan me denken en er ook zoveel anderen zijn die actief voor mij, mijn gezin en de hele situatie bidden of praktische hulp bieden. Dat geeft voor mij echt uitdrukking aan de liefde. Soms lukt het gewoon niet om zelf te bidden. Of weet je gewoonweg niet meer wat te bidden. Dan is het geweldig dat er een leger van bekenden en onbekenden is waarvan je weet dat zij dat voor je kunnen doen en van je overnemen. 

Het is helemaal niet erg om geloofs- en levensvragen te hebben, om God te bevragen of boos te zijn over de omstandigheden, twijfels te hebben, je alleen gelaten te voelen en om moeilijke situaties uit de weg te willen gaan. Jezus is daar misschien zelf ook een goed voorbeeld van in zijn laatste dagen. Pas toen er geen andere oplossing mogelijk was, deed hij vaders wil.

Mijn worsteling is nog niet over. Dat is ook vandaag maar weer gebleken door de operatie die is uitgesteld. Opnieuw een moeilijk moment en een flinke hobbel die nog meer hoop en geloof nodig heeft moet nog komen. Mijn vragen zijn nog niet beantwoord. De geloofszekerheid is er gewoon hoor – geen zorgen maken om mijn ziel, hoor 😉

Kun je niet wachten op de volgende blogpost van Frank die vol nieuwe informatie staat? Bezoek dan zijn blog en lees alvast zijn andere verhalen: https://hemianopsie.wordpress.com/.