Rob | Daar leg ik me niet bij neer

Rob | Daar leg ik me niet bij neer

Rob schreef een boek over zijn ervaringen rondom zijn hersenbloeding: Het even is uit mijn leven. De blogposts die worden gedeeld op Hersenletsel.nl zijn dan ook gebaseerd op de hoofdstukken uit Robs boek. Deze blogpost staat in het teken van zijn strijdkracht.

Mijn vrouw en ik hebben opnieuw een individueel gesprek met de revalidatiearts. Nu er enkele weken voorbij zijn, is er voldoende informatie verzameld over mijn situatie en kan een voorzichtige prognose geschetst worden. De arts gaat eerst nader in op de medisch aspecten van een hersenbloeding. Omdat ze de afgelopen weken aanzienlijke ontwikkelingen heeft gezien, is een redelijk herstel op lange termijn wel te verwachten. Het zal echter nooit meer zo worden als het was en moet ik rekening houden met restklachten. Dat betekent dat ik beperkingen aan mijn arm en been moet incalculeren.

Na het gesprek doen mijn vrouw en ik een bakkie in de koffiekamer. We kijken elkaar aan en mijn vrouw vraagt wat ik van het gesprek vond. Ik ben redelijk positief en heb zelf ook het beeld dat ik de afgelopen weken veel vooruitgang heb geboekt. “Alleen de laatste opmerking van de arts neem ik niet helemaal serieus,” zeg ik. Ik heb de indruk dat ze me een soort waarschuwing gaf om teleurstellingen achteraf te voorkomen. “Maar dan kent ze me nog niet!” zeg ik strijdbaar. “Ik leg me daar niet bij neer en ga net zo lang door tot ik weer de oude ben.”

Wil je Robs boek lezen? Bestel dan een of meer exemplaren van zijn boek door een mail te sturen naar hetevenisuitmijnleven@gmail.com. Rob heeft het boek in eigen beheer uitgegeven en stuurt het graag naar je op voor €15,- inclusief verzendkosten!