Ben jij een ouder, broer, zus, familielid, naaste van of zelf iemand met NAH+[1]? Wil jij meedenken over hoe het beleid van de zorg voor mensen met NAH+ op korte en lange termijn vormgegeven moet worden? Dan zijn we op zoek naar jou!
Het inrichten van de zorg voor mensen met NAH+ kan niet gebeuren zonder ervaringsdeskundigen. Het NAH+ Kennisnetwerk is op zoek naar ervaringsdeskundigen voor de klankbordgroep NAH+. Het NAH+ Kennisnetwerk verbindt de praktijk en het onderzoek op het gebied van NAH+. Deelname aan de klankbordgroep NAH+ is een unieke kans om op beleidsniveau mee te denken.
De klankbordgroep NAH+ wordt gevraagd om mee te denken over vragen als:
- Wat zijn belangrijke onderdelen in de zorg voor mensen met NAH+?
- Welke zorg wordt er op dit moment niet geleverd en hoe zou het wel wenselijk zijn?
- Hoe moet de zorg voor NAH+ ingericht worden (hoe ziet het gebouw eruit, hoeveel NAH+ personen per woning, etc.)?
- Welke deskundigheid hebben de begeleiders nodig om mensen met NAH+ te begeleiden?
- Welk onderzoek op NAH+ gebied is er nodig?
Wat wordt er van jou gevraagd: de klankbordgroep komt 2 tot 3 keer peer jaar bij elkaar om over NAH+ onderwerpen in gesprek te gaan. Daarnaast kan er gevraagd worden om schriftelijk op (beleids)documenten te reageren. In deze Coronatijd zullen de bijeenkomsten digitaal plaatsvinden, maar zodra het kan wordt op een centrale plek afgesproken. De reiskosten worden vergoed. Meer informatie over het NAH+ Kennisnetwerk is te vinden in het bijgevoegde document.
Ben jij ervaringsdeskundige NAH+ en wil je graag deelnemen?
Meld je dan aan via: info@hersenletsel.nl
[1] Er is sprake van NAH+ als er een complexe combinatie is van stoornissen die direct of indirect samenhangen met de hersenbeschadiging
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay
Bijlage: Aanvullende informatie kennisnetwerk NAH+ HLnl.pdf