Nieuw: brochure Veilig op weg met hersenletsel

Nieuw: brochure Veilig op weg met hersenletsel
22 oktober, 2024
Landelijk

Mag je autorijden na het oplopen met hersenletsel? En kun je nog wel veilig deelnemen aan het verkeer als je niet-aangeboren hersenletsel hebt opgelopen? Dit zijn belangrijke vragen om over na te denken na een beroerte, een TIA of het oplopen van een zware hersenschudding. Niet alleen voor jezelf, maar ook met het oog op de veiligheid van je mede weggebruikers. 

Het geven van een goed en eenduidig antwoord op deze vragen is lastig. De gevolgen van hersenletsel zijn namelijk voor iedereen anders. Bij sommige oorzaken van hersenletsel geldt een wettelijk tijdelijk rijverbod, bij andere oorzaken niet. Ook is het belangrijk dat de behandelend arts hier een inschatting van maakt.

Nieuwe brochure Veilig op weg met hersenletsel

Om je op weg te helpen met deze vragen werkten wij als patiëntenvereniging afgelopen periode mee aan de nieuwe brochure Veilig op weg met hersenletsel en een webpagina vol belangrijke en handige informatie. De brochure geeft inzicht in het proces en geeft je praktische tips.

Soms kan het als naaste lastig zijn als iemand met NAH weer wil deelnemen aan het verkeer maar je niet zeker weet of dit wel zo’n goed idee is. Daarom hebben wij ook voor naasten van iemand met niet-aangeboren hersenletsel tips opgenomen om je hierbij te helpen.

De brochure Veilig op weg met hersenletsel is te downloaden en te bestellen via onze webshop. Ook vind je alle informatie online op hersenletsel.nl/verkeer.

De brochure Veilig op weg met hersenletsel helpt je op weg

De brochure is ontwikkeld door de Informatietafel Hersenletsel en het CBR, en wordt gesteund door Veilig Verkeer Nederland en de Hersenstichting.

Binnen de Informatietafel Hersenletsel werken Patiëntenvereniging hersenletsel.nl, Hersenletsel-uitleg, Breinlijn en Wegwijzer Hersenletsel samen aan de verbetering van informatievoorziening voor mensen met hersenletsel en hun naasten. De Informatietafel Hersenletsel wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.